Sale!

Brunner & Suddarth’s Textbook of Medical-Surgical Nursing 12th edition Smeltzer, Bare, Hinkle, Cheever Test Bank

$19.00 $14.00

  • Download: brunner and suddarth 12th edition test bank 978-1451168617
  • Price: $14
  • Published: 2011
  • ISBN-10: 1451168616
  • ISBN-13: 978-1451168617

Description

brunner and suddarth 12th edition test bank 978-1451168617

Chapter: Chapter 01: Health Care Delivery and Nursing Practice

Multiple Choice

1.  The school nurse is presenting a health promotion class to a group of high school students. How does the nurse define health?

A)  Health is being disease free.

B)  Health is having fulfilling relationships.

C)  Health is having a clean drinking source and nutritious food.

D)  Health is being connected in body, mind, and spirit.

Ans:  D

Chapter:  1

Client Needs:  B

Cognitive Level:  Application

Difficulty:  Moderate

Integrated Process:  Teaching/Learning

Objective:  1

Page and Header:  6, Health, Wellness, and Health Promotion

Feedback:  The World Health Organization (WHO) defines health in the preamble to its constitution as a “state of complete physical, mental, and social well-being and not merely the absence of disease and infirmity.” The other answers are incorrect because they are not how WHO defines health.

2.  A nurse is speaking to a group of high school students about what it is like to be a nurse. What is one characteristic the nurse would cite as necessary to possess to be an effective nurse?

A)  Sensitivity to cultural differences

B)  Team-focused nursing approach

C)  Strict adherence to routine

D)  One set cultural practice

Ans:  A

Chapter:  1

Client Needs:  C

Cognitive Level:  Application

Difficulty:  Moderate

Integrated Process:  Caring

Objective:  2

Page and Header:  7, Influences on Health Care Delivery

Feedback:  To promote an effective nurse–patient relationship and positive outcomes of care, nursing care must be culturally competent, appropriate, and sensitive to cultural differences. Team-focused nursing and strict adherence to routine are not characteristics needed to be an effective nurse. “One set” cultural practice is nonexistent.

3.  With the changing population and increased longevity, people have had to become more knowledgeable about their health and the professional health care they receive. A development that has been born of this trend is organized self-care education programs. What is one thing these programs emphasize?

A)  Good prenatal care

B)  An abundance of information

C)  Judicious use of internet self-help groups

D)  Management of illness

Ans:  D

Chapter:  1

Client Needs:  D-3

Cognitive Level:  Comprehension

Difficulty:  Moderate

Integrated Process:  Nursing Process

Objective:  2

Page and Header:  6, Health, Wellness, and Health Promotion

Feedback:  Organized self-care education programs emphasize health promotion, disease prevention, management of illness, self-care, and judicious use of the professional health care system. The other answers are incorrect because they are not emphasized by self-care education programs.

4.  The home health nurse is assisting a patient and his family in planning the patient’s return to work after an extensive illness. On which level of Maslow’s hierarchy of basic needs does the patient’s need for self-fulfillment fit?

A)  Physiologic

B)  Safety and security

C)  Love and belonging

D)  Self-actualization

Ans:  D

Chapter:  1

Client Needs:  C

Cognitive Level:  Application

Difficulty:  Moderate

Integrated Process:  Nursing Process

Objective:  1

Page and Header:  5, The Health Care Industry and the Nursing Profession

Feedback:  Maslow’s highest level of human needs is self-actualization, which includes self-fulfillment, desire to know and understand, and aesthetic needs. The other answers are incorrect because self-fulfillment does not fit on any of them.

5.  The view that health and illness are not static states but lie on a continuum is not just a nursing concept; it runs throughout the professional health care system. What does this view aid the nurse in understanding?

A)  That care should focus on the treatment of disease

B)  That a person’s state of health is ever changing

C)  That a person does not have varying degrees of illness

D)  That care should focus on the patient’s response to medications

Ans:  B

Chapter:  1

Client Needs:  B

Cognitive Level:  Comprehension

Difficulty:  Moderate

Integrated Process:  Caring

Objective:  1

Page and Header:  6, Health, Wellness, and Health Promotion

Feedback:  By viewing health and illness on a continuum, it is possible to consider a person as being neither completely healthy nor completely ill. Instead, a person’s state of health is ever-changing and has the potential to range from high-level wellness to extremely poor health and imminent death. The other answers are incorrect because patient care should not focus just on the treatment of disease, people do have varying degrees of illness, and care should not focus on the response to medications but on the patient’s response to all aspects of nursing care.

6.  What does the nurse, working in a community health clinic, teach about disease prevention?

A)  That it is best achieved through attending self-help groups

B)  That it is best achieved by taking yearly physicals

C)  That it is best achieved by being an active participant in the community

D)  That it is best achieved by exhibiting behaviors that promote health

Ans:  D

Chapter:  1

Client Needs:  B

Cognitive Level:  Application

Difficulty:  Moderate

Integrated Process:  Teaching/Learning

Objective:  1

Page and Header:  6, Health, Wellness, and Health Promotion

Feedback:  Today, increasing emphasis is placed on health, health promotion, wellness, and self-care. Health is seen as resulting from a lifestyle oriented toward wellness. The other answers are incorrect because nurses in community health clinics do not teach that disease prevention is best achieved through attending self-help groups, or by taking yearly physicals or by being an active participant in the community.

7.  A nurse on a medical-surgical unit has asked to represent her unit on the hospital’s Continuous Quality Improvement (CQI) committee. In researching CQI programs, what has the nurse found?

A)  CQI programs establish accountability on the part of health care professionals.

B)  CQI programs focus on the process used to provide care.

C)  CQI programs identify incidents rather than processes.

D)  CQI programs justify health care costs.

Ans:  B

Chapter:  1

Client Needs:  A-1

Cognitive Level:  Comprehension

Difficulty:  Moderate

Integrated Process:  Communication and Documentation

Objective:  2

Page and Header:  8, Influences on Health Care Delivery

Feedback:  Unlike QA, which focuses on individual incidents or errors and minimal expectations, CQI focuses on the processes used to provide care, with the aim of improving quality by assessing and improving those processes that most affect patient care outcomes and patient satisfaction. The other answers are incorrect because CQI programs do not focus on the accountability of the health care professionals, they do not identify incidents rather than processes, and they do not justify health care costs.

8.  Because of managed health care there have been many significant changes in the health care delivery system. What is one major effect managed health care has had on the patient population?

A)  Patients are in the hospital for a longer period of time.

B)  Patients are locked into prenegotiated payment rates that have remained unchanged.

C)  Patients with high home-care needs are being discharged into the community.

D)  Patient use of ambulatory care has decreased.

Ans:  C

Chapter:  1

Client Needs:  A-1

Cognitive Level:  Comprehension

Difficulty:  Moderate

Integrated Process:  Communication and Documentation

Objective:  2

Page and Header:  9, Influences on Health Care Delivery

Feedback:  Managed care has contributed to a dramatic reduction in inpatient hospital days, continuing expansion of ambulatory care, fierce competition, and marketing strategies that appeal to consumers as well as to insurers and regulators. It has also resulted in patients returning to the community with more health care needs, many of which are complex. The other answers are incorrect because patients are not in the hospital for longer periods of time; patients are not locked into payment rates that have remained unchanged; and patient use of ambulatory care has not decreased, it has increased.

9.  You are the nurse admitting a patient to your unit. What is your most important nursing function at this time?

A)  Identifying the immediate needs of the patient

B)  Checking the admitting physician’s orders

C)  Obtaining a baseline set of vital signs

D)  Allowing the family to be with the patient

Ans:  A

Chapter:  1

Client Needs:  A-2

Cognitive Level:  Analysis

Difficulty:  Difficult

Integrated Process:  Caring

Objective:  3

Page and Header:  5, The Health Care Industry and the Nursing Profession

Feedback:  Among the nurse’s important functions in health care delivery, identifying the patient’s immediate needs and working in concert with the patient to address them is most important. The other nursing functions are important, but they are not the most important function.

10.  Many institutions use clinical pathways to direct patient care for certain diagnosis-related groups (DRGs). When a nurse gives care based on a clinical pathway, she knows that to achieve the desired outcomes specific care must be given within what?

A)  The designated time frame of the clinical pathway

B)  The auspices of the nurse manager of the unit

C)  The modifications made by that specific care unit

D)  The timeframe designated by the nurse initiating the clinical pathway

Ans:  A

Chapter:  1

Client Needs:  A-1

Cognitive Level:  Application

Difficulty:  Moderate

Integrated Process:  Communication and Documentation

Objective:  4

Page and Header:  8, Influences on Health Care Delivery

Feedback:  The pathways indicate key events, such as diagnostic tests, treatments, activities, medications, consultation, and education, that must occur within specified times for patients to achieve the desired and timely outcomes. The other answers are incorrect because care is not given within the auspices of the units nurse manager, and a clinical pathway is not modified from one unit to another, nor is it modified by the nurse initiating the pathway.

11.  Staff nurses in an ICU setting have noticed that their patients required fewer interventions for pain when the ICU was quiet. They passed their observations on to a nurse researcher and asked the researcher to design a study about the effects of noise on the pain levels of hospitalized patients. How does this demonstrate the primary purpose of nursing research?

A)  Nursing research involves patients and their care while hospitalized.

B)  Nursing research contributes to the scientific base of nursing practice.

C)  Nursing research draws conclusions about the quality of patient care.

D)  Nursing research explains ongoing medical studies to patients.

Ans:  B

Chapter:  1

Client Needs:  A-1

Cognitive Level:  Application

Difficulty:  Moderate

Integrated Process:  Communication and Documentation

Objective:  3

Page and Header:  10, Roles of the Nurse

Feedback:  The primary task of nursing research is to contribute to the scientific base of nursing practice. Studies are needed to determine the effectiveness of nursing interventions and nursing care. The science of nursing grows through research, leading to the generation of scientifically based rationale for nursing practice and patient care. The other answers are incorrect because they are not the primary purpose of nursing research.

12.  Nurses now have the option to practice in a variety of settings. One of the fastest growing venues of practice for the nurse in today’s health care environment is home health care. What is the basis for the growth in this health care setting?

A)  The chronic nursing shortage

B)  The focus on treatment of disease

C)  The preference of nurses to work during the day instead of evening or night shifts

D)  The discharge of patients who are more critically ill

Ans:  D

Chapter:  1

Client Needs:  A-1

Cognitive Level:  Comprehension

Difficulty:  Moderate

Integrated Process:  Nursing Process

Objective:  3

Page and Header:  11, Community-Based Nursing and Community-Oriented/Public Health Nursing

Feedback:  With shorter hospital stays and increased use of outpatient health care services, more nursing care is provided in the home and community setting. The other answers are incorrect because they are not the basis for the growth in nursing care delivered in the home setting.

13.  Nurses have different educational backgrounds and function under many titles in their practice setting. If a nurse were practicing in an oncology clinic and her role included clinical practice, education, management, consultation, and research, what would most accurately describe this nurse’s title?

A)  Midwife

B)  Clinical nurse specialist

C)  Nurse manager

D)  Staff nurse

Ans:  B

Chapter:  1

Client Needs:  A-1

Cognitive Level:  Comprehension

Difficulty:  Easy

Integrated Process:  Caring

Objective:  5

Page and Header:  9, Influences on Health Care Delivery

Feedback:  Clinical nurse specialists are prepared as specialists who practice within a circumscribed area of care (eg, cardiovascular, oncology). They define their roles as having five major components: clinical practice, education, management, consultation, and research. The other answers are incorrect because they are not the most accurate titles for this nurse.

14.  Nursing continues to recognize and participate in collaboration with other health care disciplines to meet the complex needs of the patient. What would be an example of a collaborative practice model?

A)  The nurse and the physician discussing and jointly making clinical decisions

B)  The nurse accompanying the physician on rounds

C)  The nurse making a referral on behalf of the patient

D)  The nurse attending an appointment with the patient

Ans:  A

Chapter:  1

Client Needs:  A-1

Cognitive Level:  Application

Difficulty:  Moderate

Integrated Process:  Communication and Documentation

Objective:  4

Page and Header:  12, Expanded Nursing Roles

Feedback:  Some institutions use the collaborative practice model. Nurses, physicians, and ancillary health personnel function within a decentralized organizational structure, collaboratively making clinical decisions. The collaborative model, or a variation of it, promotes shared participation, responsibility, and accountability in a health care environment that is striving to meet the complex health care needs of the public. The other answers are incorrect because they are not examples of a collaborative practice model.

15.  A hospice nurse is caring for a patient dying of lung cancer. According to Maslow’s hierarchy of needs, what dimension of care should she consider primary in importance when caring for a dying patient?

A)  Spiritual

B)  Social

C)  Physiologic

D)  Emotional

Ans:  C

Chapter:  1

Client Needs:  D-1

Cognitive Level:  Analysis

Difficulty:  Difficult

Integrated Process:  Caring

Objective:  1

Page and Header:  5, The Health Care Industry and the Nursing Profession

Feedback:  Maslow ranked human needs as follows: physiologic needs; safety and security; sense of belonging and affection; esteem and self-respect; and self-actualization, which includes self-fulfillment, desire to know and understand, and aesthetic needs. Such a hierarchy of needs is a useful framework that can be applied to the various nursing models for assessment of a patient’s strengths, limitations, and need for nursing interventions. The other answers are incorrect because they are not of primary importance when caring for a dying patient.

16.  Based on Maslow’s hierarchy of needs, when prioritizing a patient’s plan of care, what would be the nurse’s first priority?

A)  Allowing the family to see a newly admitted patient

B)  Ambulating the patient in the hallway

C)  Administering pain medication

D)  Teaching the patient to self-administer insulin

Ans:  C

Chapter:  1

Client Needs:  D-1

Cognitive Level:  Application

Difficulty:  Difficult

Integrated Process:  Nursing Process

Objective:  1

Page and Header:  5, The Health Care Industry and the Nursing Profession

Feedback:  In Maslow’s hierarchy of needs, pain relief addresses the patient’s basic physiologic need. Activity, such as ambulation, is a higher level need above the physiologic need. Allowing the patient to see his family addresses a higher level need related to love and belonging. Teaching the patient is also a higher level need related to the desire to know and understand and is not appropriate at this time, as the basic physiologic need of pain control must be addressed before the patient can address these higher level needs.

17.  As nurses, it is our responsibility to comply with the code of ethics set forth by the ANA and the International Council of Nurses (ICN). We also have a responsibility to carry out our role as described in the

A)  practice act set forth by the National Council of Nursing.

B)  Code of Ethics adopted by the National League for Nursing.

C)  ANA’s Social Policy Statement.

D)  ANA’s White Paper on Nursing.

Ans:  C

Chapter:  1

Client Needs:  D-1

Cognitive Level:  Analysis

Difficulty:  Difficult

Integrated Process:  Caring

Objective:  1

Page and Header:  5, The Health Care Industry and the Nursing Profession

Feedback:  Nurses have a responsibility to carry out their role as described in the Social Policy Statement to comply with the nurse practice act of the state in which they practice and to comply with the Code of Ethics for Nurses as spelled out by the ANA (2001) and the International Council of Nurses (International Council of Nurses [ICN], 2006). The other answers are incorrect; the Code of Ethics for nursing is not included in the practice act or the ANA’s white paper; and the code of ethics was not written by the NLN.

18.  Nursing is, by necessity, a flexible profession. It has adapted to meet both the expectations and the changing health needs of our aging population. What is one factor that has impacted the need for an expanded nursing role?

A)  The need to decrease the cost of health care

B)  The need to improve patient diagnostic services

C)  The ability to drive institutional excellence

D)  The need to decrease the number of medical mistakes

Ans:  A

Chapter:  1

Client Needs:  A-1

Cognitive Level:  Comprehension

Difficulty:  Moderate

Integrated Process:  Caring

Objective:  2

Page and Header:  11, Expanded Nursing Roles

Feedback:  Professional nursing is adapting to meet changing health needs and expectations. The role of the nurse has expanded to improve the distribution of health care services and to decrease the cost of health care. The other answers are incorrect because needing to improve diagnostic services for the patient, driving institutional excellence, and needing to decrease the number of medical mistakes are not factors that have impacted the need for an expanded nursing role.

19.  The models of nursing care delivery have been many and varied throughout the history of nursing. What is a model for the delivery of nursing care in today’s health care arena?

A)  Team nursing

B)  Patient-focused care

C)  Primary nursing

D)  Functional nursing

Ans:  B

Chapter:  1

Client Needs:  D-1

Cognitive Level:  Analysis

Difficulty:  Difficult

Integrated Process:  Caring

Objective:  4

Page and Header:  10, Models of Nursing Care Delivery

Feedback:  Patient-focused care, which is characterized by assigning a nurse to manage the care of a caseload of patients during a given shift, who may then delegate care activities to other nursing personnel, including UAPs, is a contemporary model of nursing care delivery. The other answers are incorrect because they are models of nursing care delivery that were used historically.

20.  Professional nursing expands and grows because of factors driven by the needs of our health care clients. What is one of the most significant changes that has impacted professional nursing?

A)  Lowering health care costs

B)  Cultural unity of the population

C)  Increasing age of the population

D)  Decreasing consumer expectations

Ans:  C

Chapter:  1

Client Needs:  D-1

Cognitive Level:  Analysis

Difficulty:  Difficult

Integrated Process:  Caring

Objective:  2

Page and Header:  6, The Health Care Industry and the Nursing Profession

Feedback:  Among the most significant changes are shifts in population demographics, particularly the increase in the aging population and the cultural diversity of the population; changing patterns of diseases; increased technology; increased consumer expectations; higher costs of health care and changes in health care financing; and other health care reform efforts. The other answers are incorrect because health care costs have increased, not decreased; the population has become more culturally diverse; and we have increasing, not decreasing consumer expectations.

21.  Our population is aging, and with the increased numbers of patients reaching age 65, health care has had to change its focus. What is one focus of health care today?

A)  Management of chronic conditions and disability

B)  Increasing need for self-care among the aging population

C)  A shifting focus to disease management

D)  Management of acute conditions and rehabilitation

Ans:  A

Chapter:  1

Client Needs:  D-1

Cognitive Level:  Comprehension

Difficulty:  Moderate

Integrated Process:  Caring

Objective:  2

Page and Header:  6, The Health Care Industry and the Nursing Profession

Feedback:  There is increasing concern about emerging infectious diseases, trauma, obesity, and bioterrorism. Therefore, health care must focus more on disease prevention, health promotion, and management of chronic conditions and disability than in previous times. The other answers are incorrect because the change in focus of health care is not an increasing need for self-care among our aging population; we are shifting our focus away from disease management, not toward it; and we are moving away from the management of acute conditions to managing chronic conditions.

22.  Many factors have influenced the shift in health care’s focus. What does this shift in focus coincide with?

A)  The need for cost control and resource management

B)  Providing cost-efficient and case-managed health care

C)  Meeting the needs of a younger population

D)  The need for cost-effective point-of-care specialty services

Ans:  A

Chapter:  1

Client Needs:  A-2

Cognitive Level:  Analysis

Difficulty:  Difficult

Integrated Process:  Caring

Objective:  2

Page and Header:  6, The Health Care Industry and the Nursing Profession

Feedback:  By necessity the focus of health care has shifted. This shift coincides with a nationwide emphasis on cost control and resource management directed toward providing safe, cost-efficient, and cost-effective health care services to the population as a whole. The other answers are incorrect because the shift in focus does not coincide with providing cost efficient and case-managed health care or the need for cost-effective point-of-care specialty services. Also, our population is getting older, not younger.

23.  The American Nurses Association has identified several phenomena toward which the focus of nursing care should be directed. What is one of these phenomena?

A)  Pain identification

B)  Ability to make choices

C)  Pathophysiologic processes of unnatural phenomenon

D)  Perceptual orientations

Ans:  B

Chapter:  1

Client Needs:  B

Cognitive Level:  Analysis

Difficulty:  Difficult

Integrated Process:  Caring

Objective:  2

Page and Header:  5, The Health Care Industry and the Nursing Profession

Feedback:  The ANA identifies the following phenomena as the focus for nursing care and research: self-care processes; physiologic and pathophysiologic processes such as rest, sleep, respiration, circulation, reproduction, activity, nutrition, elimination, skin, sexuality, and communication; comfort, pain, and discomfort; and decision-making and ability to make choices. The other answers are incorrect because they are not phenomena identified by the ANA.

Multiple Selection

24.  The role of the nurse practitioner (NP) has become a dominant role for nurses in all levels of health care. How do NPs help patients? (Mark all that apply.)

A)  Educating patients and family members

B)  Coordinating care with other disciplines

C)  Direct intervention

D)  Collaborating with other nurses

E)  Indirect intervention

Ans:  A, B, C

Chapter:  1

Client Needs:  D-1

Cognitive Level:  Comprehension

Difficulty:  Moderate

Integrated Process:  Caring

Objective:  3

Page and Header:  10, Roles of the Nurse

Feedback:  This role is a dominant one for nurses in primary, secondary, and tertiary health care settings and in home care and community nursing. Nurses help patients meet their needs by using direct intervention, by teaching patients and family members to perform care, and by coordinating and collaborating with other disciplines to provide needed services. The other answers are incorrect because NPs collaborate with other disciplines, not just nursing, while providing care, and they directly intervene, not indirectly.

Multiple Choice

25.  Leadership is inherent to nursing. Every nurse executes leadership when she assumes responsibility for the actions of others involved in determining and achieving patient care goals. What is a component of leadership?

A)  Selecting

B)  Dividing

C)  Relating

D)  Contemporizing

Ans:  C

Chapter:  1

Client Needs:  A-1

Cognitive Level:  Analysis

Difficulty:  Moderate

Integrated Process:  Caring

Objective:  3

Page and Header:  10, Roles of the Nurse

Feedback:  Nursing leadership involves four components: decision making, relating, influencing, and facilitating. Selecting, dividing, and contemporizing are not components of nursing leadership.

26.  The word leadership has a connotation of a position that brings with it a title that suggests leading large groups of people. What has nursing identified leadership as?

A)  Limited to those with advanced degrees

B)  Exemplified by nurses who supervise unlicensed assistive personnel (UAPs)

C)  Encompassed in the role of an advanced practice nurse

D)  Inherent to all nursing positions

Ans:  D

Chapter:  1

Client Needs:  D-1

Cognitive Level:  Comprehension

Difficulty:  Easy

Integrated Process:  Caring

Objective:  3

Page and Header:  10, Roles of the Nurse

Feedback:  Because of the constant fluctuation of health care delivery and consumer demands, a broader definition of nursing leadership is required: one that identifies the leadership role as inherent within all nursing positions. The other answers are incorrect because they are not what nursing has identified as leadership.

27.  Our world is connected by a sophisticated communication system that makes health information virtually instantly accessible, no matter where the patient is being treated. This instant access to health information has impacted health care delivery strategies, including the delivery of nursing care. What is one way the delivery of health care has been impacted by this phenomenon?

A)  Brisk changes as well as swift obsolescence

B)  Rapid change that is lasting a long time

C)  Easier to give care in a variety of settings

D)  Must be more socially acceptable

Ans:  A

Chapter:  1

Client Needs:  A-1

Cognitive Level:  Comprehension

Difficulty:  Easy

Integrated Process:  Caring

Objective:  4

Page and Header:  8, Influences on Health Care Delivery

Feedback:  The sophisticated communication systems that connect most parts of the world, with the capability of rapid storage, retrieval, and dissemination of information, have stimulated brisk change as well as swift obsolescence in health care delivery strategies. The other answers are incorrect because although we have rapid change in the delivery of nursing care, it does not last a long time; it is evolving as health care itself evolves. Giving nursing care has not gotten easier, it gets more complex with every change; and it does not need to be more socially acceptable; it needs to be more culturally sensitive.

28.  With the changing population of health care consumers, it has become necessary for nurses to work more closely with other nurses, ie, acute care nurses collaborating with public health and home health nurses. What nursing function has increased in importance because of this?

A)  Giving medication

B)  Discharge planning

C)  Family involvement

D)  Collegial relationships

Ans:  B

Chapter:  1

Client Needs:  D-1

Cognitive Level:  Comprehension

Difficulty:  Moderate

Integrated Process:  Caring

Objective:  4

Page and Header:  8, Influences on Health Care Delivery

Feedback:  The importance of effective discharge planning and quality improvement cannot be overstated. The other answers are incorrect because giving medication and family involvement in the patient’s care have not grown in importance. Making and maintaining collegial relationships has become a necessity in working in the health care delivery system. Effective discharge planning aids in getting patients out of the inpatient setting sooner, cutting costs, and making rehabilitation in the community and home setting possible.

29.  What is the best explanation for the way evidence-based practice (EBP) has changed the way nursing care is delivered?

A)  Nurses now spend time looking up the best way to give nursing care.

B)  Nurses now have to take part in research.

C)  Nursing care now uses EBP as a means of ensuring quality care.

D)  Nursing care now incorporates research studies into patient care.

Ans:  C

Chapter:  1

Client Needs:  D-1

Cognitive Level:  Application

Difficulty:  Moderate

Integrated Process:  Caring

Objective:  4

Page and Header:  8, Influences on Health Care Delivery

Feedback:  The facilitation of EBP involves identifying and evaluating current literature and research, as well as incorporating the findings into patient care as a means of ensuring quality care. The other answers are incorrect because they are things that nursing has been doing even before EBP became a major force in the delivery of nursing care.

30.  The expanded roles of nursing are apparent in all practice venues. What is the central idea of community-oriented nursing practice?

A)  Nursing intervention can improve the health status of one patient at a time.

B)  Nursing intervention can encourage rehabilitation in the home setting.

C)  Nursing intervention can promote exercise.

D)  Nursing intervention can reduce the spread of illness.

Ans:  D

Chapter:  1

Client Needs:  D-1

Cognitive Level:  Analysis

Difficulty:  Difficult

Integrated Process:  Caring

Objective:  5

Page and Header:  10, Community-Based Nursing and Community-Oriented/Public Health Nursing

Feedback:  The central idea of community-oriented nursing practice is that nursing intervention can promote wellness, reduce the spread of illness, and improve the health status of groups of citizens or the community at large. The other answers are incorrect because even though they are correct, they are not the central idea of community-oriented nursing practice.

Multiple Selection

31.  Home care nursing is a specialty area. What does it require? (Mark all that apply.)

A)  Advanced knowledge and skills in general nursing practice

B)  An emphasis on acute medical-surgical nursing

C)  Advanced knowledge and skills in rehabilitation

D)  An emphasis on community-oriented nursing

E)  An emphasis on community health

Ans:  A, B, E

Chapter:  1

Client Needs:  D-1

Cognitive Level:  Analysis

Difficulty:  Difficult

Integrated Process:  Caring

Objective:  5

Page and Header:  11, Community-Based Nursing and Community-Oriented/Public Health Nursing

Feedback:  Home care nursing is a specialty area that requires advanced knowledge and skills in general nursing practice, with emphasis on community health and acute medical-surgical nursing. Home care nursing does not require advanced knowledge and skills in rehabilitation or an emphasis on community-oriented nursing.

Multiple Choice

32.  Nursing roles have expanded in many ways. What is one reason this has occurred?

A)  To decrease the cost of health care

B)  To increase the distribution of health care services

C)  To increase the number of nursing jobs available

D)  To decrease the nursing shortage

Ans:  A

Chapter:  1

Client Needs:  D-1

Cognitive Level:  Comprehension

Difficulty:  Moderate

Integrated Process:  Caring

Objective:  5

Page and Header:  11, Expanded Nursing Roles

Feedback:  The role of the nurse has expanded to improve the distribution of health care services and to decrease the cost of health care. The other answers are incorrect because the expansion of roles in nursing did not occur to increase the distribution of health care services or to increase the number of nursing jobs available in health care. In addition, it does not decrease the nursing shortage.

33.  Advanced specialized education in the area of medical-surgical nursing includes the titles of nurse practitioner, clinical nurse specialist, and/or advanced practice nurse. What sets these nurses apart from the staff nurse?

A)  Collaboration with other health care providers

B)  Providing direct care through independent practice

C)  Advanced documentation skills

D)  Ability to give care in the operating room.

Ans:  B

Chapter:  1

Client Needs:  B

Cognitive Level:  Comprehension

Difficulty:  Moderate

Integrated Process:  Nursing Process

Objective:  5

Page and Header:  11, Expanded Nursing Roles

Feedback:  In medical-surgical nursing, the most significant titles associated with an advanced specialized education include nurse practitioner (NP) and clinical nurse specialist (CNS), and the more recent title of advanced practice nurse (APN), which encompasses both NPs and CNSs. Certified nurse-midwives (CNMs) and certified registered nurse anesthetists (CRNAs) are also identified as APNs. Nurses who function in these roles provide direct care to patients through independent practice, practice within a health care agency, or collaboration with a physician. Answer A is wrong because staff nurses collaborate with other health care providers to provide nursing care to their patients. Answer C is incorrect because advanced documentation skills is not what sets the advanced practice nurses apart from the staff nurse. Answer D is incorrect because staff nurses have the ability to provide care in the operating room.

34.  Nurse practitioners are trained as specialists in areas such as family care, pediatrics, or geriatrics. What do most states give them the right to do?

A)  Treat patients without physician oversight

B)  Admit patients to a hospital

C)  Write prescriptions

D)  Perform surgery independently

Ans:  C

Chapter:  1

Client Needs:  D-4

Cognitive Level:  Application

Difficulty:  Moderate

Integrated Process:  Nursing Process

Objective:  5

Page and Header:  11, Expanded Nursing Roles

Feedback:  In most states, nurse practitioners have prescriptive authority and may receive direct Medicare reimbursement. Most states do not allow nurse practitioners to treat patients without physician oversight, nurse practitioners admit patients to the hospital under the care of a physician, nurse practitioners do not perform surgery independently.

35.  Most clinical nurse specialists (CNSs) practice in the hospital setting. What role are they ideal for?

A)  Nurse managers

B)  Collaborating specialists

C)  Wound care specialists

D)  Case managers

Ans:  D

Chapter:  1

Client Needs:  D-1

Cognitive Level:  Comprehension

Difficulty:  Moderate

Integrated Process:  Caring

Objective:  5

Page and Header:  11, Expanded Nursing Roles

Feedback:  CNSs are ideal case managers because they have the educational background and the clinical expertise to organize and coordinate services and resources to meet the patient’s health care needs in a cost-effective and efficient manner. CNSs are not ideally suited to be nurse managers, as they are not trained in the administration of health care. There is no such title as collaborating specialist, and CNSs are not trained as wound-care specialists.

36.  With the advent of advanced practice nursing roles, nurses have been given the authority to diagnose (nursing) and treat, as well as prescribe. What has this caused professional nursing organizations to do?

A)  Define the practice of nursing more clearly

B)  Lobby for more independence in nursing

C)  Lobby for smaller nurse-to-patient ratios

D)  Define the different nursing specialties more clearly

Ans:  A

Chapter:  1

Client Needs:  A-1

Cognitive Level:  Analysis

Difficulty:  Difficult

Integrated Process:  Caring

Objective:  5

Page and Header:  11, Expanded Nursing Roles

Feedback:  With advanced practice roles has come a continuing effort by professional nursing organizations to more clearly define the practice of nursing. The other answers are correct in that nursing organizations have done all these. However, they have not done them because of the advent of advanced practice nursing roles.

brunner and suddarth 12th edition test bank 978-1451168617