Focus on Nursing Pharmacology 4th edition Karch Test Bank

$5.00

  • Download: Focus on Nursing Pharmacology 4th Karch Test Bank
  • Price: $5
  • Published: 2007
  • ISBN-10: 0781790476
  • ISBN-13: 978-0781790475

Description

focus on nursing pharmacology 4th edition test bank

Chapter 1- Introduction to Drugs

1.A nurse working in radiology administers iodine to a patient who is having a computerized axial tomography (CAT) scan. A nurse working on an oncology unit administers chemotherapy to patients who have cancer. At the Public Health Department, a nurse administers a measles-mumps-rubella (MMR) vaccine to a 14-month-old child as a routine immunization. Which branch of pharmacology best describes the actions of all three nurses?

A)Pharmacoeconomics

B)Pharmacotherapeutics

C)Pharmacodynamics

D)Pharmacokinetics

2.A physician has ordered intramuscular injections of morphine, a narcotic, every 4 hours as needed for pain for a motor vehicle accident victim. The nurse is aware that there is a high abuse potential for this drug; therefore, morphine is categorized as a:

A)Schedule I drug

B)Schedule II drug

C)Schedule III drug

D)Schedule IV drug

3.A nurse working for a drug company is involved in phase III drug evaluation studies. Which of the following might the nurse be responsible for during this stage of drug development?

A)Working with animals who are given experimental drugs

B)Monitoring drug effects in patients who are selected to participate in a study, who have the disease that the drug is meant to treat

C)Collecting records of symptoms that participants experience while taking a drug and determining whether they are caused by the disease or the drug

D)Informing healthy, young volunteer participants of possible risks that could occur from taking an experimental drug

4.Which of the following concepts is considered when generic drugs are substituted for brand-name drugs?

A)Bioavailability

B)Critical concentration

C)Distribution

D)Half-life

5.A nurse is teaching her patient about the use of over-the-counter (OTC) drugs. Which of the following statements best informs the patient about their safe use?

A)“OTC drugs are products that are available without prescription for self-treatment of minor complaints.”

B)“OTC drugs are considered medications and should be reported on a drug history.”

C)“OTC drugs were approved as prescription drugs but later were found to be safe without the need for a prescription.”

D)“OTC drugs need to be taken with caution. They can mask the signs and symptoms of an underlying disease and interfere with prescription drug therapy.”

6.Which of the following legislative acts allowed the Food and Drug Administration (FDA) to tighten control over the quality of drugs and required that safety and efficacy standards be established?

A)Pure Food and Drug Act of 1906

B)Federal Food, Drug, and Cosmetic Act of 1938

C)Durham Humphrey Amendment of 1951

D)Kefauver-Harris Act of 1962

7.A nurse is instructing a pregnant patient concerning the potential risk to her fetus from a pregnancy category B drug. The nurse would inform the patient that:

A)“Adequate studies in pregnant women have demonstrated there is no risk to the fetus.”

B)“Animal studies have not demonstrated a risk to the fetus but there have been no adequate studies in pregnant women.”

C)“Animal studies have shown an adverse effect on the fetus but there are no adequate studies in pregnant women.”

D)“There is evidence of human fetal risk but the potential benefits from use of the drug may be acceptable despite potential risks.”

8.Discharge planning for patients leaving the hospital should include instructions on the use of over-the-counter (OTC) drugs. Which comment by the patient would demonstrate a good understanding of OTC drugs?

A)“OTC drugs are always safe and will not cause bad effects.”

B)“OTC drugs have been around for years and have not been tested by the Food and Drug Administration (FDA).”

C)“OTC drugs are different from any drugs available by prescription and cost less.”

D)“OTC drugs are thought to be safe when taken as directed.”

9.Which of the following would be the best source of drug information for a nurse?

A)Drug Facts and Comparisons book

B)A nurse’s drug guide

C)A drug package insert

D)The Physician’s Drug Reference (PDR)

10.Which of the following statements best defines how a chemical becomes a drug?

A)A chemical must have a proven therapeutic value or efficacy without severe toxicity or damaging properties to become a drug.

B)A chemical becomes a drug when it is introduced into the body to cause a change.

C)A chemical is considered a drug when the Food and Drug Administration (FDA) approves its release to be marketed.

D)A chemical must have demonstrated therapeutic value to become a drug.

Answer Key

1.B

2.B

3.C

4.A

5.D

6.D

7.B

8.D

9.B

10.A

focus on nursing pharmacology 4th edition test bank