Informatics and Nursing: Opportunities and Challenges 4th edition Sewell, Thede Test Bank

$15.00

  • Download: Informatics and Nursing, Opportunities and Challenges 4th Sewell, Thede Test Bank
  • Price: $15
  • Published:2012
  • ISBN-10: 1609136950
  • ISBN-13: 978-1609136956

Description

Informatics and Nursing, Opportunities and Challenges 4th edition Sewell, Thede Table of Contents

UNIT I: Informatics Basics
CHAPTER 1 Introduction to Nursing Informatics: Managing Healthcare Information
CHAPTER 2 Essential Computer and Software Concepts
CHAPTER 3 Basic Computer Networking Concepts
CHAPTER 4 Social and Professional Networking
UNIT II: Computers Applications for Your Professional Career
CHAPTER 5 Authoring Scholarly Word Documents
CHAPTER 6 Authoring Scholarly Slide Presentations
CHAPTER 7 Mastering Spreadsheet Software to Assess Quality Outcomes Using Numbers
CHAPTER 8 Databases: Creating Information From Data
UNIT III: Information Competency
CHAPTER 9 Information Literacy: A Road to Evidence-Based Practice
CHAPTER 10 Finding Knowledge in the Digital Library Haystack
CHAPTER 11 Mobile Computing
UNIT IV: The Evolving Healthcare Paradigm
CHAPTER 12 Informatics Benefits for the Consumer
CHAPTER 13 The Empowered Consumer
CHAPTER 14 Interoperability at the National and the International Levels
CHAPTER 15 Nursing Documentation in the Age of the Electronic Health Record
UNIT V: Healthcare Informatics
CHAPTER 16 Nursing Informatics: Theoretical Basis, Education Program, and Profession
CHAPTER 17 Electronic Healthcare Information Systems, Electronic Health Records, and Meaningful Use
CHAPTER 18 Design Considerations for Healthcare Information Systems
CHAPTER 19 Quality Measures and Specialized Electronic Healthcare Information Systems
CHAPTER 20 Electronic Healthcare System Issues
CHAPTER 21 Evolving Trends in Telehealth
UNIT VI: Computer Uses in Healthcare Beyond Clinical Informatics
CHAPTER 22 Educational Informatics: e-Learning
CHAPTER 23 Informatics in Management and Quality Improvement
CHAPTER 24 Informatics and Research
CHAPTER 25 Legal and Ethical Issues

Chapter 1- Introduction to Nursing Informatics

1. After teaching a class about informatics, the instructor determines that the teaching was successful when the students define informatics as which of the following?
A) Use of computers
B) Use of information technology
C) Management of information
D) Access to the Internet
2. A strategic plan for the nationwide implementation of health information technology includes which of the following?
A) Discouraging the use of personal electronic health records
B) Developing a collaborative governance to support information use for population health
C) Advocating for statewide adoption of electronic health record
D) Limiting the use of telehealth systems
3. Which of the following would a nurse identify as the current focus of today’s practice informatics?
A) Capturing data at the point of care
B) Performing secondary data analysis
C) Using aggregated data
D) Making decisions based on data
4. A nursing student is reviewing information about early computerized clinical information systems. Which of the following would the student identify as characteristic?
A) Implementation to perform two or three functions
B) Ability to share information among several departments
C) Creation of different software systems for different areas
D) Entry of data occurring only once
5. When describing the benefits of informatics to a group of agency staff, which of the following would the presenter identify as one of the primary benefits?
A) Increase usability of data
B) Promote cost-saving
C) Promote time-saving
D) Allow identification of patterns
6. After teaching a group of students about the benefits of informatics to the nursing profession, the instructor determines that the students need additional teaching when they identify which of the following as a benefit?
A) Improvement in documentation
B) Use of data for quality control
C) Building of evidence-based knowledge
D) Increase in time needed for documentation
7. A nurse is presenting an in-service program on nursing informatics competencies. When describing the need for computer fluency for nursing informatics competencies, which of the following would the presenter include as characterizing this concept?
A) Temporary state
B) Lifelong learning
C) Task oriented
D) Competency
8. After teaching a class for a group of nurses on nursing informatics, the instructor determines that the teaching was successful when the group identifies which of the following competencies as specific to the role of an informatics innovator?
A) Using basic desktop software
B) Generating informatics theory
C) Making judgments about trends
D) Communicating via a computer
9. An informatics nurse specialist would describe information literacy as essential for which of the following?
A) Critical thinking
B) Problem solving
C) Data evaluation
D) Evidence-based practice
10. When preparing for a class on healthcare informatics and information technology, the instructor would emphasize which of the following as the focus?
A) Information
B) Computer
C) Access
D) Data storage
11. When describing the components needed to provide evidence-based care through informatics, which of the following would be needed? Select all that apply.
A) Information presented in a digital format
B) Standards for exchange of information
C) Limited ability to capture relevant data
D) Multiple language structures for documentation
E) Competency of practitioners using the information
12. A nurse is reviewing an article about the strategic plan for health information technology as related to population health. Which of the following would the nurse expect to find as being supported by this goal? Select all that apply.
A) Biomedical research
B) Cost-efficient patient care
C) Public health
D) Quality improvement
E) Emergency preparedness
13. A nurse is preparing an in-service program about forces driving toward the increased use of informatics in healthcare. Which of the following would the nurse include as a national force?  Select all that apply.
A) Creation of the President’s Information Technology Advisory Committee (PITAC)
B) The Institute of Medicine (IOM) report on Health Professions Education
C) National Advisory Council on Nurse Education and Practice recommendations
D) National League for Nursing (NLN) position paper on nurse preparation
E) Technology Informatics Guiding Educational Reform (TIGER) initiative
14. A nurse working in informatics is analyzing information gathered about rates of infection of patients on a specific hospital unit. The nurse is using this information to determine appropriate interventions for overall infection control. The nurse is involved with which of the following?
A) Point of care informatics
B) Secondary data analysis
C) Listserv
D) Computerized provider order entry
15. A nurse involved in informatics identifies the need for information and demonstrates ability to locate, evaluate, and effectively use it. The nurse is demonstrating which of the following?
A) Information literacy
B) Computer literacy
C) Computer fluency
D) Information management

Answer Key

1. B
2. B
3. A
4. C
5. A
6. D
7. B
8. B
9. D
10. A
11. A, B, E
12. A, C, D, E
13. A, B
14. B
15. A

Informatics and Nursing, Opportunities and Challenges 4th edition Sewell, Thede Test Bank