Medical-Surgical Nursing: Concepts and Practice 1st edition deWit Test Bank

$5.00

  • Download: medical surgical nursing 1st edition dewit test bank
  • Price: $5
  • Published: 2008
  • ISBN-10: 1416032231
  • ISBN-13: 978-1416032236

Description

medical surgical nursing 1st edition dewit test bank

DeWit: Medical-Surgical Nursing

Test Bank

Chapter 1: Caring for Medical-Surgical Patients

MULTIPLE CHOICE

1.The nurse explains to a patient that the purpose of the state nurse practice act (NPA) is to:

1.examine and register LPN/LVNs.
2.define the scope of LPN/LVN practice.
3.improve quality of care provided by the LPN/LVN.
4.limit LPN/LVN employment placement.

ANS: 2

The NPA of each state defines the scope of nursing practice in that state.

DIF: Cognitive Level: comprehension REF: 2 OBJ: 2 (theory)

TOP:NPAKEY:Nursing Process Step: implementation

MSC:NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care

2.The new LPN/LVN reminds a coworker that clear guides for upholding clinical standards can be found in information from:

1.the nurse practice act (NPA).
2.the State Board of Nurse Examiners (BNE).
3.the National Association for Practical Nurse Education and Service (NAPNES).
4.institutional policies.

ANS: 3

NAPNES gives clear guidelines for clinical standards that can be used as a basis for court decisions. The NPA has broad guidelines, and institutional policies may not be complete. The BNE enforces the NPA.

DIF: Cognitive Level: comprehension REF: 2 OBJ: 3 (theory)

TOP: Upholding clinical standards KEY: Nursing Process Step: NA

MSC:NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care

3.The charge nurse asks the new vocational nurse to start an intravenous medication. Because the vocational nurse has not been taught this skill in the educational program, the vocational nurse should:

1.ask a more experienced nurse to demonstrate the procedure.
2.look up procedure in the procedure manual.
3.attempt to perform the procedure with supervision.
4.inform the charge nurse of nonqualification.

ANS: 4

The charge nurse should be informed of the nonqualification to perform the procedure and the vocational nurse should seek further training to gain proficiency. Although the other options might be helpful, they are not safe.

DIF: Cognitive Level: application REF: 2 OBJ: 2 (theory)

TOP: Providing safe care KEY: Nursing Process Step: NA

MSC:NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care

4.The nurse recognizes the need for further discharge education when the patient says:

1.“I have no idea of how this drug will affect me.”
2.“Do you know if my physician is coming back today?”
3.“Will my insurance pay for my stay?”
4.“Am I going to have to go to a nursing home?”

ANS: 1

Lack of knowledge at discharge about medication effects and side effects is a concern that should be addressed by the vocational nurse. The other concerns in the options are the responsibility of other departments to which the nurse might refer the patient.

DIF: Cognitive Level: analysis REF: 2 OBJ: 2 (theory)

TOP:TeachingKEY:Nursing Process Step: implementation

MSC:NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care

5.The vocational nurse acting as charge nurse in a long-term care facility is acting in this capacity:

1.under direct supervision of an RN on the unit.
2.with the RN in the building.
3.under general supervision by the RN available by phone.
4.as an independent vocational nurse.

ANS: 3

The vocational nurse in the capacity of the charge nurse in a long-term care facility acts with the general supervision of an RN available by phone.

DIF: Cognitive Level: comprehension REF: 3 OBJ: 2 (theory)

TOP: Charge nurse/manager KEY: Nursing Process Step: NA

MSC:NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care

6.The nurse reminds the patient who is a member of a health maintenance organization that the care provider is paid by a financial arrangement called:

1.capitation.
2.fee for service.
3.copayment.
4.deductibles.

ANS: 1

Capitation is an alternative to fee for service in which each member pays a monthly fee whether the health care provider treats him or not.

DIF: Cognitive Level: application REF: 5 OBJ: 3 (theory)

TOP: Charge nurse/manager KEY: Nursing Process Step: implementation

MSC:NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care

7.The patient complains to the nurse that he is confused about his “deductible” that he owes the hospital. The nurse explains that the deductible is a(n):

1.amount of money put aside for the payment of future medical bills.
2.one-time fee for service.
3.amount of money deducted from the bill by the insurance company.
4.annual amount of money the patient must pay out of pocket for medical care.

ANS: 4

The deductible is the annual amount the insured must pay out of pocket prior to the insurance company assuming the cost. This practice improves the profit of the insurance company.

DIF: Cognitive Level: application REF: 5 OBJ: 6 (theory)

TOP: Health care financing KEY: Nursing Process Step: implementation

MSC:NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care

8.The nurse compares the characteristics of a health maintenance organization (HMO) and a preferred provider organization, pointing out that an HMO:

1.requires a set fee of each member monthly.
2.allows the member to select his health care provider.
3.permits admission to any facility the member prefers.
4.offers unlimited diagnostics tests and treatments.

ANS: 1

HMOs require a set fee from each member monthly (capitation). The patient will be treated by the HMO staff in HMO-approved facilities. Excessive use of diagnostic tests and treatments is discouraged by the HMO.

DIF: Cognitive Level: application REF: 5 | Box 1-4 OBJ: 3 (theory)

TOP: Managed care KEY: Nursing Process Step: implementation

MSC:NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care

9.When the patient asks the nurse what his Medicare Part A covers, the nurse responds that Medicare Part A covers:

1.inpatient hospital costs.
2.reimbursement to the physician.
3.outpatient hospital services.
4.ambulance transportation.

ANS: 1

Medicare Part A covers inpatient hospital expenses, drugs, x-rays, lab work, and intensive care. Medicare Part B pays the physician, ambulance transport, and outpatient services.

DIF: Cognitive Level: analysis REF: 6 | Box 1-5 OBJ: 4 (theory)

TOP:Government-sponsored health insurance

KEY:Nursing Process Step: implementation

MSC:NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care

10.The nurse explains that the main cost containment component of diagnosis-related groups (DRGs) is that:

1.hospitals focus only on the specific diagnosis.
2.hospitals treat and discharge patients quickly.
3.reduced-cost drugs are ordered for the specific diagnosis.
4.diagnostic group classification streamline care.

ANS: 2

DRGs are a prospective payment plan in which hospitals receive a flat fee for each patient’s diagnostic category regardless of the length of time in the hospital. If hospitals can treat and discharge patients before the allotted time, hospitals get to keep the excess payment; cost is contained, and the patient is out sooner.

DIF: Cognitive Level: application REF: 6 OBJ: 5 (theory)

TOP:Government-sponsored health insurance

KEY:Nursing Process Step: implementation

MSC:NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care

11.While assessing a group of patients, the nurse recognizes the patient who could qualify for Medicaid benefits is the:

1.35-year-old unemployed single mother with diabetes.
2.70-year-old Medicare recipient with retirement income who needs to be in a long-term care facility.
3.80-year-old blind woman living in her own home who has inadequate private insurance.
4.65-year-old stroke victim with Medicare Part A and an income from investments.

ANS: 1

Medicaid is a joint effort of federal and state governments geared primarily for low-income people with no insurance.

DIF: Cognitive Level: comprehension REF: 6 | Box 1-6 OBJ: 4 (theory)

TOP:Government-sponsored health insurance–Medicaid

KEY:Nursing Process Step: assessment

MSC:NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care

12.The nurse explains that the major focus of Healthy People 2010 is to improve American health in the first decade of the century by:

1.funding research.
2.distribution of health information.
3.encouraging healthy lifestyles.
4.designing programs for health improvement.

ANS: 3

Healthy People 2010 focuses on helping ongoing programs to incorporate support and information to reduce infant mortality, cancer, cardiovascular disease, and HIV/AIDS and to increase effective immunizations.

DIF: Cognitive Level: comprehension REF: 7 OBJ: 7 (theory)

TOP: Healthy People 2010 KEY: Nursing Process Step: implementation

MSC:NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care

13.The nurse who plans interventions for all the dimensions of the patient’s life is practicing _____ care.

1.focused
2.general
3.directed
4.holistic

ANS: 4

Holistic care addresses the components of the patient’s life other than the physical. Holistic care enhances the nurse-patient relationship.

DIF: Cognitive Level: comprehension REF: 8 OBJ: 8 (theory)

TOP:Holistic careKEY:Nursing Process Step: planning

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: Coping and Adaptation

14.The patient furiously says, “My doctor was so busy telling me stuff he didn’t hear what I needed to ask him.” The most empathetic response would be:

1.“Boy! When people do that to me, I really get mad.”
2.“I’m sure the doctor was rushed and unaware of your needs.”
3.“I’ll bet that made you feel pretty insignificant.”
4.“Take a deep breath and plan what you will say to him tomorrow.”

ANS: 3

Empathy demonstrates that the nurse perceives the patient’s feelings but does not share the emotion. Belittling the patient’s feelings, showing sympathy, or defending the doctor makes the patient feel devalued.

DIF: Cognitive Level: analysis REF: 8 OBJ: 9 (theory)

TOP: Nurse-patient relationship KEY: Nursing Process Step: implementation

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity

15.The nurse explains that a therapeutic relationship differs from a social relationship in that the therapeutic relationship:

1.has no boundaries.
2.is goal directed.
3.meets the needs of each person in the relationship.
4.extends past the hospitalization period.

ANS: 2

The therapeutic relationship is focused on the patient and is goal directed and designed to meet only the needs of the patient and does not extend past the period of hospitalization.

DIF: Cognitive Level: application REF: 9 OBJ: 9 (theory)

TOP: Therapeutic relationship KEY: Nursing Process Step: implementation

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity

16.The most effective nursing approach to a depressed 80-year-old newly admitted resident to a long-term care facility would be to:

1.encourage the resident to engage in an activity.
2.remind resident of reasons to be positive.
3.point out episodes of negative behavior.
4.present a bright and cheerful behavior.

ANS: 1

Activity and social interaction are helpful to depressed patients. Presenting a cheery approach and pointing our negative behavior and reasons to be positive is not therapeutic at this stage of the relationship.

DIF: Cognitive Level: application REF: 11 | Box 1-8 OBJ: 11 (theory)

TOP: Depressed behavior KEY: Nursing Process Step: implementation

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity

17.The patient who has been on antidepressants for 3 days tearfully says, “I still feel rotten. My mouth is dry and I am having trouble passing urine.” The nurse should:

1.report these symptoms to the charge nurse.
2.arrange for the dosage times to be in the morning.
3.point out how much she has improved since admission.
4.assure the patient these symptoms will subside.

ANS: 4

The symptoms the patient is experiencing will subside in 10 days to 2 weeks. Antidepressants take about 2 weeks to become effective. Nighttime dosage times are beneficial as the sedative action of the drugs assists the patient to go to sleep.

DIF: Cognitive Level: application REF: 11 | Box 1-8 OBJ: 11 (theory)

TOP: Depressed behavior KEY: Nursing Process Step: implementation

MSC:NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological Therapies

18.The large male patient rips off his hospital gown, throws it out the door, and shouts, “I’m not wearing this stupid gown. It is too small, too short and exposes my backside to the world.” The nurse’s best approach would be to:

1.remind patient of the need to wear the gown for convenience in care.
2.confer with the patient for methods to acquire a larger gown.
3.replace the torn gown with another.
4.inform the charge nurse of the hostile behavior.

ANS: 2

Allowing hostile patients to make reasonable requests defuses the anger and allows the patient to vent his feelings.

DIF: Cognitive Level: application REF: 11 | Box 1-8 OBJ: 12 (theory)

TOP: Hostile behavior KEY: Nursing Process Step: implementation

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: Coping and Adaptation

19.When the manipulative patient says, “You are the only nurse who understands about my pain. Can’t you give me an extra dose?” The nurse should:

1.be matter-of-fact and explain that dosage schedules are by physician’s orders.
2.ignore the request.
3.point out that such manipulative behavior is ineffective.
4.give the extra dose.

ANS: 1

A matter-of-fact response to a manipulative request limits the effect of the manipulation without becoming defensive or being swayed by flattery.

DIF: Cognitive Level: application REF: 11 | Box 1-8 OBJ: 13 (theory)

TOP: Manipulative behavior KEY: Nursing Process Step: implementation

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity

20.A patient who has just had a confirmed diagnosis of an inoperable brain tumor asks the nurse, “Do you think God punishes us?” The nurse’s most helpful approach would be to:

1.sit down and ask, “What do you think?”
2.touch the patient’s shoulder and say, “God loves you.”
3.ask if patient would like to speak with the chaplain
4.say, “God will not give you more than you can bear.”

ANS: 1

Sitting with the depressed patient and offering self to listen to the patient’s concerns is the best approach rather than offering platitudes or shunting the responsibility to intervene to the chaplain.

DIF: Cognitive Level: analysis REF: 13 | Box 1-9 OBJ: 13 (theory)

TOP: Spiritual care KEY: Nursing Process Step: implementation

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity

MULTIPLE RESPONSE

21.The LPN/LVN clarifies that the role of the LPN/LVN regardless of employment placement is to: (Select all that apply.)

1.uphold clinical standards.
2.educate patients.
3.communicate effectively.
4.collaborate with the health care team.
5.provide prudent care.

ANS: 1, 2, 3, 4, 5

The LPN/LVN has the accountability to uphold clinical standards, educate patients, communicate effectively, and collaborate with the health care team while providing prudent care.

DIF: Cognitive Level: comprehension REF: 2 OBJ: 2 (theory)

TOP: Roles of LPN/LVNs KEY: Nursing Process Step: implementation

MSC:NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care

22.The newly licensed LPN/LVN has broad employment opportunities, such as: (Select all that apply.)

1.outpatient clinics.
2.home health care.
3.intravenous therapy team.
4.long-term care facilities.
5.ambulatory care.

ANS: 1, 2, 4, 5

With the exception of an Intravenous Therapy Team, which requires postgraduate education and certification, the other options are open to newly graduated vocational nurses.

DIF: Cognitive Level: application REF: 2 | Box 1-1 OBJ: 2 (theory)

TOP:Employment opportunities for LPN/LVNs

KEY:Nursing Process Step: NA

MSC:NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care

23.When an LPN/LVN delegates a task to an unlicensed assistive personnel (UAP), there is: (Select all that apply.)

1.a need for a voluntary acceptance of the delegation.
2.continued accountability for the task by the LPN/LVN.
3.no further need for supervision of the UAP.
4.the understanding the task is in the job description of the UAP.
5.a transfer of authority to the UAP.

ANS: 1, 2, 5

Delegation is a considered act involving the condition of the patient and the competency of the UAP. Delegation required that the UAP voluntarily accept the task, which is outside the job description of the UAP. The vocational nurse has transferred authority for the completion of the task but is still accountable and should supervise.

DIF: Cognitive Level: analysis REF: 3 OBJ: 2 (theory)

TOP:DelegationKEY:Nursing Process Step: NA

MSC:NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care

COMPLETION

24.When an insurance company directly reimburses a licensed health care provider for services, the form of financing is called ____________________.

ANS:

fee for service

Fee for service is the direct reimbursement by an insurance company to a health care provider.

DIF: Cognitive Level: comprehension REF: 5 OBJ: 6 (theory)

TOP: Health care financing KEY: Nursing Process Step: NA

MSC:NCLEX: NA

25.The nurse explains that the term ____________________ refers to the severity of illness.

ANS:

acuity

Acuity is the term referring to the severity of illness or condition of a patient.

DIF: Cognitive Level: knowledge REF: 1 OBJ: 6 (theory)

TOP:AcuityKEY:Nursing Process Step: implementation

MSC:NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care

medical surgical nursing 1st edition dewit test bank

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

medical surgical nursing 1st edition dewit test bank
Average rating:  
 0 reviews