Pharmacology and the Nursing Process 6th edition Lilley Test Bank

$5.00

  • Download: pharmacology and the nursing process 6th edition test bank
  • Price: $5
  • Published: 2010
  • ISBN-10: 0323055443
  • ISBN-13: 978-0323055444

Description

pharmacology and the nursing process 6th edition test bank

Lilley: Pharmacology and the Nursing Process, 6th Edition

Test Bank

Chapter 01: The Nursing Process and Drug Therapy

MULTIPLE CHOICE

1.The nurse is writing a nursing diagnosis for a plan of care for a patient who has been newly diagnosed with type 2 diabetes. Which statement reflects the correct format for a nursing diagnosis?

A.Anxiety
B.Anxiety related to new drug therapy
C.Anxiety related to feelings about drug therapy as evidenced by statements such as “I’m upset about having to give myself shots”
D.Anxiety related to new drug therapy as evidenced by statements such as “I’m upset about having to give myself shots”

ANS: D

Formulation of nursing diagnoses is usually a three-step process. “Anxiety” is missing the “related to” and “as evidenced by” portions. “Anxiety related to new drug therapy” is missing the “as evidenced by” portion of defining characteristics. The statement beginning “Anxiety related to anxious feelings” is not correct because the “related to” section is simply a restatement of the problem “anxiety,” not a separate factor related to the response.

DIF: COGNITIVE LEVEL: Understanding (Comprehension) REF: Page 9

TOP:NURSING PROCESS: Nursing Diagnosis

MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment: Management of Care

2.A patient is to receive oral digoxin (Lanoxin) daily; however, because he is unable to swallow, he cannot take it orally, as ordered. What type of problem does this represent?

A.“Right time” problem
B.“Right dose” problem
C.“Right route” problem
D.“Right medication” problem

ANS: C

Because the patient cannot swallow, the prescriber must adjust the ordered route. “Time” is not correct because the ordered frequency has not changed. “Dose” is not correct because the dose is not related to inability to swallow. “Medication” is not correct because the medication ordered will not change, just the route.

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Page 13

TOP:NURSING PROCESS: Implementation

MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment: Safety and Infection Control

3.The nurse has been monitoring a patient’s progress on a new drug regimen since the first dose and documenting signs of possible adverse effects. This example illustrates which phase of the nursing process?

A.Planning
B.Evaluation
C.Implementation
D.Nursing diagnosis

ANS: B

Monitoring the patient’s progress is part of the evaluation phase. Planning, Implementation, and Nursing Diagnosis are not illustrated by this example.

DIF: COGNITIVE LEVEL: Understanding (Comprehension) REF: Page 14

TOP:NURSING PROCESS: Evaluation

MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment: Management of Care

4.The nurse is assigned to a patient who is newly diagnosed with type 1 diabetes mellitus. Which statement best illustrates an outcome criterion for this patient?

A.The patient will follow instructions.
B.The patient will not experience complications.
C.The patient will adhere to the new insulin treatment regimen.
D.The patient will demonstrate safe insulin self-administration technique.

ANS: D

“Demonstrating safe insulin self-administration technique” is a specific and measurable outcome criterion. “Following instructions” and “not experiencing complications” are not specific criteria. “Adhering to new regimen” would be difficult to measure.

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Page 10

TOP:NURSING PROCESS: Planning

MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment: Management of Care

5.Which activity best reflects the implementation phase of the nursing process for a patient who is newly diagnosed with type 1 diabetes mellitus?

A.Providing education regarding self-injection technique
B.Setting goals and outcome criteria with the patient’s input
C.Recording a drug history regarding over-the-counter medications used at home
D.Formulating nursing diagnoses regarding knowledge deficit related to new treatment regimen

ANS: A

Education is an intervention that occurs during the implementation phase. Setting goals and outcomes reflects the Planning phase. Recording a drug history reflects the Assessment phase. Formulating nursing diagnoses reflects analysis of data as part of Planning.

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Pages 10-11

TOP:NURSING PROCESS: Implementation

MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment: Management of Care

6.The medication order reads, “Give ondansetron 24 mg, 30 minutes before beginning chemotherapy to prevent nausea.” The nurse notes that the route is missing from the order. What is the nurse’s best action?

A.Giving the medication intravenously because it is for nausea prevention
B.Giving the medication orally because the tablets are available in 24 mg doses
C.Contacting the prescriber to clarify the route of the medication ordered
D.Holding the medication until the prescriber returns to clarify the order

ANS: C

A complete medication order includes the route of administration. If a medication order does not include the route, the nurse must ask the prescriber to clarify it. The other options are not correct actions.

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Page 13

TOP:NURSING PROCESS: Implementation

MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment: Management of Care

7.When the nurse considers the timing of a drug dose, which of the factors listed below is appropriate to consider when deciding when to give a drug?

A.The patient’s ability to swallow
B.The patient’s weight
C.The patient’s last meal
D.The patient’s allergies

ANS: C

The nurse must consider specific pharmacokinetic/pharmacodynamic drug properties that may be affected by the timing of the last meal. The patient’s ability to swallow, weight, and allergies are not factors to consider regarding the timing of the drug’s administration.

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Page 13

TOP:NURSING PROCESS: Assessment

MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment: Management of Care

MULTIPLE RESPONSE

1.When giving medications, the nurse will follow the rights of medication administration, which include what rights? Select all that apply.

A.Right drug
B.Right route
C.Right dose
D.Right time
E.Right patient
F.Right documentation

ANS: A, B, C, D, E, F

The Six Rights of Medication Administration must always include the right drug, the right route, the right dose, the right time, the right patient, and the right documentation.

DIF: COGNITIVE LEVEL: Remembering (Knowledge) REF: Page 11

TOP:NURSING PROCESS: Implementation

MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment: Safety and Infection Control

OTHER

1.Place the phases of the nursing process in the correct order, with 1 as the first phase and 5 as the last phase.

1.Evaluation
2.Nursing Diagnoses
3.Assessment
4.Implementation
5.Planning

ANS:

3, 2, 5, 4, 1

The nursing process is an ongoing process that begins with assessing and continues with diagnosing, planning, implementing, and evaluating.

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Page 6

TOP:NURSING PROCESS: General

MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment: Management of Care

pharmacology and the nursing process 6th edition test bank

0/5 (0 Reviews)