Roach’s Introductory Clinical Pharmacology 10th edition Ford Test Bank

$15.00

  • Download: roach’s introductory clinical pharmacology 10th edition ford test bank
  • Price: $15
  • Published: 2013
  • ISBN-10: 1451186711
  • ISBN-13: 978-1451186710

Description

roach’s introductory clinical pharmacology 10th edition ford test bank

Roach’s Introductory Clinical Pharmacology, 10e (Ford, Susan)

Chapter 5 – Patient and Family Teaching

1.Which of the following results occur when nurses teach clients effectively? Select all that apply.
A)Improved client outcomes
B)Decreased adherence with drug regimen
C)Increased ability of client to manage drug therapy
D)Lengthened time for client outcomes
E)Limited ability of client to manage drug therapy
Ans:A, C
Feedback:
Client teaching improves the client outcome of being able to manage drug therapy. By understanding the reason for the prescribed medications, the patient is more likely to be adherent to the treatment plan and get better.
2.A nurse is preparing a teaching plan for a client. When developing this plan, which of the following would the nurse do to improve a client’s motivation to learn? Select all that apply.
A)Educate the client about his or her disease process.
B)Do not include caregivers in the education process as it is a HIPAA violation.
C)Create an accepting and positive atmosphere.
D)Ignore the client’s questions until you are finished teaching.
E)Encourage client participation in goal planning.
Ans:A, C, E
Feedback:
The nurse can improve a client’s motivation by educating the client about his or her disease process, creating an accepting and positive learning atmosphere, and encouraging the client to participate in goal planning.
3.After teaching a group of students about the domains of learning, the instructor determines that the teaching was successful when the students identify which of the following as a domain? Select all that apply.
A)Cognitive domain
B)Affective domain
C)Physical domain
D)Psychological domain
E)Psychomotor domain
Ans:A, B, E
Feedback:
The three domains of learning are the cognitive, affective, and psychomotor domains.
4.A nurse is preparing a teaching plan to address the domains of learning. Which of the following would the nurse address when focusing on the cognitive domain? Select all that apply.
A)Thought
B)Feelings
C)Beliefs
D)Recall
E)Decision making
Ans:A, D, E
Feedback:
The cognitive domain refers to intellectual activities such as thought, recall, decision making, and drawing conclusions. The affective domain involves feelings and beliefs.
5.A group of nursing students are reviewing information about the various domains of learning. The students demonstrate understanding of the information when they identify which of the following as reflecting the affective domain? Select all that apply.
A)Thought
B)Feelings
C)Beliefs
D)Recall
E)Decision making
Ans:B, C
Feedback:
The affective domain includes attitudes, feelings, beliefs, and opinions of the client or caregiver. The cognitive domain includes thought, recall, and decision making.
6.When teaching a client, the nurse interprets which of the following as indicating that the client is using the cognitive domain to do which of the tasks? Select all that apply.
A)Form new beliefs
B)Process new information
C)Make a decision
D)Ask questions
E)Demonstrate a physical skill
Ans:B, C, D
Feedback:
The client uses the cognitive domain to process the information, ask questions, and make decisions. Forming new beliefs is involved with the affective domain. Demonstrating a physical skill reflects the psychomotor domain.
7.The nurse is implementing a teaching plan for a client diagnosed with diabetes and his caregiver. Which of the following actions by the nurse reflects the cognitive domain? Select all that apply.
A)Instruction on the correct administration of insulin
B)Review of complications associated with diabetes
C)Review of adverse reactions associated with insulin
D)Review of how frequently to administer insulin
E)Instruction on how to use a glucometer
Ans:B, C, D
Feedback:
The nurse makes use of the cognitive domain when giving information to the client or caregiver about the disease process, medication regimen, and adverse reactions. Instructions on correct administration of insulin and how to use a glucometer involve psychomotor skills, which reflect the psychomotor domain.
8.The nurse makes use of the psychomotor domain when information is given to the client or caregiver about which of the following? Select all that apply.
A)Instruction on the correct administration of insulin
B)Review of complications associated with diabetes
C)Review of adverse reactions associated with insulin
D)Review of how frequently to administer insulin
E)Instruction on how to use a glucometer
Ans:A, E
Feedback:
The nurse makes use of the psychomotor domain when information is given to the client or caregiver about a physical skill or task. A review of complications, adverse reactions, and frequency of administration involve the cognitive domain.
9.When reviewing the nursing process during a class discussion, an instructor determines that the teaching was successful when the class identifies which of the following as being involved?

Select all that apply.

A)Identifying client health needs
B)Reviewing client medications
C)Devising a plan of care
D)Initiating a nursing plan
E)Evaluating the effectiveness of a plan
Ans:A, C, D, E
Feedback:
The nursing process is a systematic method of identifying client health needs, devising a plan of care to meet the identified needs, initiating the plan, and evaluating the plan’s effectiveness.
10.To develop an effective teaching plan, the nurse must first determine a client’s needs, which can include which of the following? Select all that apply.
A)Information the client needs to know about a particular medication
B)Client’s ability to read
C)Client’s ability to learn the information presented
D)Client’s ability to use the information presented
E)Client’s ability to accept the information presented
Ans:A, B, C, D, E
Feedback:
To develop an effective teaching plan, the nurse must first determine a client’s needs, which can include information the client needs to know about a particular medication; the client’s ability to learn, accept, and use information; and any barriers or obstacles to learning (which might include the client’s ability to read).
11.A nurse is preparing a teaching plan and is determining the best time for teaching. Which of the following would be an inappropriate time for client teaching? Select all that apply.
A)When there are visitors
B)Immediately prior to discharge
C)The day of admission
D)While the client is sedated
E)While the client is in pain
Ans:A, B, D, E
Feedback:
Client teaching should not be performed when there are visitors, immediately prior to discharge, or if the client is sedated or in pain.
12.After teaching a client, the nurse is evaluating the client’s knowledge of the material presented. Which of the following would be most appropriate to use? Select all that apply.
A)Client recitation of information
B)Client return demonstration
C)Open-ended questions
D)Closed-ended questions
E)Nurse review of information
Ans:A, B, C
Feedback:
The nurse can use return demonstration, client recitation of information, and open-ended questions to evaluate a client’s knowledge of the material presented.
13.A nursing instructor is teaching a group of students about learning. The instructor determines that the teaching was successful when the students identify which of the following as characteristic of adult learning? Select all that apply.
A)Adults prefer a formal learning environment.
B)Adults draw on past experiences to facilitate learning.
C)Adults learn best by listening.
D)Adults learn best by active learning.
E)Adults are most often visual learners.
Ans:B, D, E
Feedback:
The following are true of adult learners: they prefer an informal learning environment; they draw on past experiences to facilitate learning; most adults are visual learners; and adults learn best and retain more by active or hands-on learning.
14.A nurse is working with a client on ways to help the client adapt drug administration in the home. Which of the following would be appropriate? Select all that apply.
A)Preparing a daily calendar
B)Preparing a pill box
C)Providing written instructions
D)Placing all medication in one bottle
E)Developing a clear, easy-to-read dosing schedule
Ans:A, B, C, E
Feedback:
The nurse can employ the following methods to help the client adapt drug administration in the home: prepare a daily calendar, prepare a pill box, provide written instructions, and develop a clear, easy-to-read dosing schedule.
15.A nurse is formulating a teaching plan for a client receiving a new drug. Which of the following information would the nurse expect to include in the teaching plan? Select all that apply.
A)Adverse reactions to expect from the drug
B)Adverse reactions to report to the physician
C)Therapeutic response to expect from the drug
D)The route of administration
E)The dose of drug to administer
Ans:A, B, C, D, E
Feedback:
The following information should be included in the teaching plan when discussing a new drug with the client: adverse reactions to expect from the drug, adverse reactions to report to the physician, therapeutic response to expect from the drug, the route of administration, and the dose of drug to administer.
16.To facilitate the teaching and learning process, the nurse demonstrates understanding of the need for developing a therapeutic relationship with a client. The nurse would ensure development of which of the following? Select all that apply.
A)Trust
B)Education
C)Commitment
D)Dedication
E)Respect
Ans:A, E
Feedback:
Development of a therapeutic relationship with a client is based on trust and respect. Optimizing the relationship helps accomplish the task of client teaching. Education, commitment, and dedication are not involved.
17.Which of the following dosage forms would most likely require relatively little client teaching? Select all that apply.
A)Injectables
B)Inhalers
C)Tablets
D)Capsules
E)Transdermal patches
Ans:C, D
Feedback:
Tablets and capsules are dosage forms that require relatively little client teaching because they often have simple uses in comparison to other forms such as injectables, inhalers, transdermal patches, suppositories, nasal sprays, and eye or ear drops.
18.A nurse is assessing a client’s ability to learn. Which of the following would be most important for the nurse to consider? Select all that apply.
A)Literacy level
B)Language
C)Presence of a learning impairment
D)Visual impairment
E)Hearing impairment
Ans:A, B, C, D, E
Feedback:
When a nurse assesses a client’s ability to learn, the nurse takes the following into consideration: client’s literacy level, language, presence of a learning impairment, and hearing or visual impairment.
19.Client goals are set during the planning stage of the client’s teaching plan. When the nurse is developing client-specific goals, which of the following should the nurse keep in mind? Select all that apply.
A)Goals should be measurable.
B)Goals should be attainable.
C)Goals should be set by the client.
D)Goals should be set by the physician.
E)Goals should be set by the nurse.
Ans:A, B
Feedback:
When the nurse is developing client-specific goals, the nurse should keep in mind that goals should be measurable and attainable and should include all parties involved, including the physician’s, nurse’s, and client’s input.
20.Which of the following would be considered an appropriate client goal when teaching a client how to use a glucometer? Select all that apply.
A)Demonstration of appropriate testing procedure
B)Understanding of steps to take in the case of low blood glucose
C)Understanding of blood glucose goals
D)Understanding of the pathophysiology of diabetes
E)Understanding of frequency of blood glucose testing
Ans:A, B, C, E
Feedback:
Demonstration of appropriate testing procedure, understanding of steps to take in the case of low blood glucose, understanding of blood glucose goals, and understanding of frequency of blood glucose testing would be considered appropriate client goals for the nurse to set when teaching a client how to use a glucometer. Understanding of the pathophysiology of diabetes may be too much information for the client to grasp during instruction on how to use a glucometer. (This may be discussed at a later time).
21.A nurse is caring for a client with high blood pressure. The client has a sphygmomanometer at home. A family member wishes to learn how to measure blood pressure. The nurse demonstrates to the client and the family member how to take blood pressure measurements using the sphygmomanometer. The nurse identifies which domain of learning as being addressed?
A)Psychomotor domain
B)Affective domain
C)Cognitive domain
D)Intellectual domain
Ans:A
Feedback:
Measuring blood pressure is a physical skill, which falls under the psychomotor domain of learning. The cognitive or the intellectual domain involves intellectual activities such as thought, recall, decision making, and drawing conclusions. The affective domain involves the patient’s and the caregiver’s attitudes, feelings, beliefs, and opinions.
22.A patient with seasonal allergies has been prescribed a nasal spray, which will be administered at home. The patient wants to know about the addictive nature of the nasal spray, the adverse reactions, and the harmful effects involved. Which of the following nursing diagnoses should the nurse address while educating the patient?
A)Ineffective Self Health Management
B)Anxiety
C)Deficient Knowledge
D)Effective Self Health Management
Ans:D
Feedback:
Effective Self Health Management indicates a desire by the client to manage his or her own treatment regimen. It includes teaching about adverse drug reactions, harmful drug effects, and management of harmful effects. Ineffective Self Health Management helps in teaching patients who have complicated postdischarge medical regimens. Anxiety is appropriate for the client who has uncertainty and fear related to the regimen, for example, a person who is apprehensive about self-injections. Deficient Knowledge is used for patients who are deficient in cognitive knowledge and psychomotor skills.
23.A client is to be discharged from a nursing home. The nurse caring for the client has to educate the client regarding the appropriate use of prescribed drugs. Which factor would be most important in promoting learning?
A)Attitude
B)Motivation
C)Interest
D)Grasping power
Ans:B
Feedback:
Motivation is probably the key factor in providing an impetus to the process of patient learning and teaching. Attitude, interest, and grasping power may also help the learning process, but without motivation the patient could be noncompliant to the treatment.
24.A cancer patient requires supplemental oxygen at home through an oxygen cylinder. The nurse assigned to the patient teaches the patient’s brother to administer oxygen from the cylinder at home. Which of the following is most effective for the nurse to use when evaluating the patient’s brother’s understanding?
A)Ask questions such as “Do you understand?”
B)Ask the patient’s brother to demonstrate the procedure.
C)Ask the patient’s brother to document the technique.
D)Ask the patient’s brother questions related to the procedure.
Ans:B
Feedback:
To determine the effectiveness of teaching in this case, the nurse must evaluate the patient’s brother’s knowledge of the materials presented. This can be done by asking the patient’s brother to demonstrate or explain the presented information. The nurse should not ask questions such as “Do you understand?” as the patient may be uncomfortable admitting a lack of understanding. Asking questions related to the procedure may confuse the person. Asking the patient’s brother to document the technique would not provide enough information about whether or not he does understand what to do.
25.A patient in a local health care center is presented information on drug administration by the nurse. Which of the following would the nurse identify as having the least impact on the patient’s learning?
A)Patient’s financial status
B)Prior knowledge
C)Prior perceptions
D)Previous experiences
Ans:A
Feedback:
Financial status would have no impact on the patient’s learning. To interpret information using the cognitive domain, the patient uses prior knowledge, perceptions, and previous experiences. The patient’s opinions and feelings are used in the affective domain.
26.A patient admitted to a hospital has difficulty with information recall, decision making, and conclusion-drawing skills. The patient also lacks proper psychomotor knowledge. Which of the following nursing diagnoses would the nurse most likely identify for this patient?
A)Knowledge Deficit
B)Ineffective Self Health Management
C)Effective Self Health Management
D)Anxiety
Ans:A
Feedback:
The nursing diagnosis used for patients with deficient cognitive knowledge and psychomotor skills is Deficient Knowledge. Ineffective Self Health Management is useful in discharge teaching. Effective Self Health Management describes a patient who is successfully managing the medication regimen. Anxiety would reflect a patient who is fearful or expresses concern regarding the drug regimen or shows a total lack of adherence to the drug regimen.
27.A nurse is caring for a patient with liver cirrhosis. The nurse has to collaborate on an individualized teaching plan to help the client administer the postdischarge medications. Which of the following would the nurse need to integrate into the plan? Select all that apply.
A)The nurse’s teaching ability
B)The prescribed drug
C)The patient’s learning skills
D)The patient’s need to know the drugs
E)The health care provider’s preference
Ans:B, D, E
Feedback:
Individualized teaching plans vary depending on the prescribed drug, health care provider’s preference for facts to include and exclude, and what the patient needs to know to take the drug correctly. Factors such as the patient’s learning skills and the nurse’s teaching abilities are not considered when formulating an individualized teaching plan.
28.A patient with diabetes is being prepared for discharge. The nurse presents information to the patient regarding injections to be administered at home. Which intellectual activities are involved when the patient interprets this information using the cognitive domain of learning? Select all that apply.
A)Recall
B)Opinions
C)Thought
D)Attitude
E)Decision making
Ans:A, C, E
Feedback:
To interpret information using the cognitive domain, the patient uses intellectual activities such as recall, thought, and decision making. Opinions and attitude come under the affective domain of learning.
29.The nurse prepares a teaching plan to help a patient with viral influenza learn how to administer the prescribed drugs at home. Which factor would the nurse be alert to as posing an obstacle in the patient’s learning process?
A)Varied or different literacy levels
B)Lack of high grasping skills
C)Previous experience
D)Prior knowledge
Ans:A
Feedback:
Varied literacy levels pose obstacles in the patient’s learning levels. Lack of high grasping skills, previous experience, and prior knowledge do not pose obstacles in the patient’s learning process.
30.A nurse is caring for a 70-year-old patient diagnosed with diabetes. The patient is to be discharged soon, and the nurse needs to teach him about the administration of the oral medications. Which of the following would be most appropriate in helping the nurse learn about the patient’s affective behavior? Select all that apply.
A)Developing a therapeutic relationship with the patient
B)Overlooking the concern of the patient’s family
C)Approaching the patient with respect
D)Nurturing a relationship based on trust and respect
E)Avoiding the patient’s queries on sensitive issues
Ans:A, C, D
Feedback:
To learn about the patient’s affective behavior, the nurse should always approach the patient with respect and try to develop a therapeutic relationship with the patient. Such a relationship must be based on trust and respect. Overlooking the concern of the patient’s family and avoiding the patient’s queries on sensitive issues will not help the nurse to learn about the patient’s affective behavior.
31.A patient is a kinesthetic learner. Which of the following would the nurse focus on when teaching this patient about drug administration?
A)Doing the actual steps of the procedure
B)Watching the nurse perform the procedure
C)Listening to the nurse’s instructions
D)Observing how to perform the steps
Ans:A
Feedback:
A kinesthetic learner learns by moving, touching, and doing. Therefore, the nurse would focus on having the patient perform the actual steps of the procedure. Watching the nurse perform the procedure and observing how to perform the steps would be appropriate for a patient who is a visual learner. Listening to the nurse’s instructions would be appropriate for an auditory learner.
32.The nurse is assessing a patient and suspects that the patient may have limited health literacy. Which of the following would support this suspicion? Select all that apply.
A)Clear description of how to take the medication
B)Difficulty naming the medication
C)Problems filling out forms accurately
D)English as the primary language
E)Inability to explain the purpose of the medication
Ans:B, C, E
Feedback:
Behaviors indicating limited health literacy include filling out forms incompletely or inaccurately, an inability to name or give the purpose of medications, and an inability to describe how to take the medications. Higher rates of low health literacy are found in individuals with English as a second language.
33.A nurse is engaged in teaching a patient with low health literacy. Which statement would be most appropriate? Select all that apply.
A)“Your test results are all negative.”
B)“Your doctor wants you to take this analgesic.”
C)“This medication will help your tumor get smaller.”
D)“You should take this pain killer when you start to hurt.”
E)“This cream is for the lesion on your arm.”
Ans:C, D
Feedback:
When teaching a patient with limited health literacy, use simple and clear language. People who are highly literate can have problems understanding language used in health care. The word “negative” is a positive finding when discussing an infection or cancer. This can be confusing to those who use negative in a different context. The nurse should avoid medical terms and instead use everyday language, for example, saying “pain killer” instead of “analgesic” when talking to patients. Other examples include “wound” instead of “lesion” or “tumor” instead of “carcinoma.”
34.After teaching a group of nursing students about health communication, the instructor determines that the teaching was successful when the students identify which of the following as being an important factor? Select all that apply.
A)Health literacy
B)Learning style
C)Cultural competency
D)Identification of limited English proficiency
E)Learning domain
Ans:A, C, D
Feedback:
Three important factors to good health communication include health literacy, cultural competency, and identification of limited English proficiency. Learning style and learning domain are two aspects to consider for the teaching and learning process.
35.A group of nursing students are reviewing information about the patient–nurse relationship and the various factors affecting it. The students demonstrate a need for additional review when they identify which of the following as a factor?
A)Health care reform
B)Health care practice attitudes
C)Increased rates of chronic illness
D)Increased cultural diversity
Ans:D
Feedback:
Factors that affect the patient–nurse relationship include changes in health care delivery and health care reform, change in attitudes of health care practices, the aging population, and the increase in chronic illness. Cultural diversity affects health communication.

roach’s introductory clinical pharmacology 10th edition ford test bank

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

roach’s introductory clinical pharmacology 10th edition ford test bank
Average rating:  
 0 reviews

Table of Contents = 54 Chapters

 

  • UNIT I Nursing Foundation of Clinical Pharmacology
  • 1 General Principles of Pharmacology
  • 2 Administration of Drugs
  • 3 Making Drug Dosing Safer
  • 4 The Nursing Process
  • 5 Patient and Family Teaching
  • UNIT II Drugs Used to Fight Infections
  • 6 Antibacterial Drugs—Sulfonamides
  • 7 Antibacterial Drugs That Disrupt the Bacterial Cell Wall
  • 8 Antibacterial Drugs That Interfere With Protein Synthesis
  • 9 Antibacterial Drugs That Interfere With DNA/RNA Synthesis
  • 10 Antitubercular Drugs
  • 11 Antiviral Drugs
  • 12 Antifungal and Antiparasitic Drugs
  • UNIT III Drugs Used to Manage Pain
  • 13 Nonopioid Analgesics: Salicylates and Nonsalicylates
  • 14 Nonopioid Analgesics: Nonsteroidal Anti-Inflammatory Drugs (NSAIDs) and Migraine Headache Medications
  • 15 Opioid Analgesics
  • 16 Opioid Antagonists
  • 17 Anesthetic Drugs
  • UNIT IV Drugs That Affect the Central Nervous System
  • 18 Central Nervous System Stimulants
  • 19 Cholinesterase Inhibitors
  • 20 Antianxiety Drugs
  • 21 Sedatives and Hypnotics
  • 22 Antidepressant Drugs
  • 23 Antipsychotic Drugs
  • UNIT V Drugs That Affect the Peripheral Nervous System
  • 24 Adrenergic Drugs
  • 25 Adrenergic Blocking Drugs
  • 26 Cholinergic Drugs
  • 27 Cholinergic Blocking Drugs
  • UNIT VI Drugs That Affect the Neuromuscular System
  • 28 Antiparkinson Drugs
  • 29 Anticonvulsants
  • 30 Skeletal Muscle, Bone, and Joint Disorder Drugs
  • UNIT VII Drugs That Affect the Respiratory System
  • 31 Upper Respiratory System Drugs
  • 32 Lower Respiratory System Drugs
  • UNIT VIII Drugs That Affect the Cardiovascular System
  • 33 Diuretics
  • 34 Antihyperlipidemic Drugs
  • 35 Antihypertensive Drugs
  • 36 Antianginal and Vasodilating Drugs
  • 37 Anticoagulant and Thrombolytic Drugs
  • 38 Cardiotonic and Inotropic Drugs
  • 39 Antiarrhythmic Drugs
  • UNIT IX Drugs That Affect the Gastrointestinal System
  • 40 Upper Gastrointestinal System Drugs
  • 41 Lower Gastrointestinal System Drugs
  • UNIT X Drugs That Affect the Endocrine System
  • 42 Antidiabetic Drugs
  • 43 Pituitary and Adrenocortical Hormones
  • 44 Thyroid and Antithyroid Drugs
  • 45 Male and Female Hormones
  • 46 Uterine Drugs
  • UNIT XI Drugs That Affect the Urinary System
  • 47 Menopause and Andropause Drugs
  • 48 Urinary Tract Anti-Infectives and Other Urinary Drugs
  • UNIT XII Drugs That Affect the Immune System
  • 49 Immunologic Agents
  • 50 Antineoplastic Drugs
  • 51 Immunostimulant Drugs
  • UNIT XIII Drugs That Affect Other Body Systems
  • 52 Skin Disorder Topical Drugs
  • 53 Otic and Ophthalmic Preparations
  • 54 Fluids, Electrolytes, and Parenteral Therapy

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

roach’s introductory clinical pharmacology 10th edition ford test bank
Average rating:  
 0 reviews